Περιήγηση στο ΑΜΑΡΙ και περίπατοι στους Αποστόλους.

Η επαρχία (Δημος Αμαρίου) του νομού Ρεθύμνης εκτείνεται απο το φράγμα των Ποταμών, (παραλίμνια χωριά Πατσός Παντάνασσα Βολιόνες) μέχρι την Λοχριά νότια και το χωριό Ανω μέρος Δυτικά. Απο τα βουνά Ψηλορείτης, Κέδρος, Σάμιτος και Βένι δημιουργείται η κοιλάδα του Αμαρίου με παραδοσιακά χωριά, φυσικά τοπία, βυζαντινές εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους.
Η περιήγηση σας στο Αμάρι  μετα το Πρασσανό φαράγγι πρέπει να περιλάβει την λίμνη των Ποταμών, το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου και τον δρυμό στην Πατσό, το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στο ΒΕΝΙ , τους αρχαιολογικούς χώρους της Συβρίτου στο Θρόνος το Μοναστηράκι και στο Αποδούλου, την μονή Ασωμάτων ( Πάνακρον ) τα χωριά Μέρονας .. Γερακάρι...κλπ
( Δείτε αφιέρωμα

Σίγουρα πρέπει να σταματήσετε στους Αποστόλους, να δείτε το χωριό και να κάνετε περίπατο ή ποδηλασία στα παλιά μονοπάτια εγγύτερα του χωριού, που ανοίχθηκαν με την επιμέλεια του χωριανού μας Μανόλη Σκαρσουλή, στα οποία μπορεί κανείς περπατώντας να θαυμάσει την φυσική ομορφιά του τοπίου, σε νησίδες απείρου κάλλους, με διαδοχικές στάσεις στις τοποθεσίες Ανασουβάρι (όπου υπάρχει κοινόχρηστο στέκι ανάπαυσης δίπλα στον επαρχιακό δρόμο προς Αποστόλους ) στην Παναγία την Ανασουβαριανή στις  Ερημοκλησές, στο δρυμό των κερατιδών, και περνώντας 7 φορές το ρυάκι του χωριού, να φτάσετε μέχρι την πλατεία, την Γρέ βρύση στους Αποστόλους και να περιδιαβείτε τα σοκάκια του χωριού.
Μπορείτε να ανηφορίσετε και να φτάσετε στην Αγία Φωτεινή μέχρι το καφενείο μας, και ανάλογα με την διάθεση να συνεχίσετε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο στην Κεφάλα, το χωριό Θρόνος ή να πάτε παρακάτω στους Ασώματους να δεί τις αιωνόβιες ελιές, το  Μοναστηράκι και το Αμάρι. (σχετικό βίντεο του Δήμου)
 

 
  Μονοπάτια στους Αποστόλους Αμαρίου  
   
  Τμήμα περιφέρειας Αποστόλων απο το Google Earth  
   
  ανασουβαρι απόστολοι

Το στέκι του Χαρίτου Σηφακάκη