Κύριο Μενού:
ΣΥΒΡΙΤΟΣ, Νίκος Χ. Νεονάκης. "Πετεινός"
Που είμαστε
Η Ταβέρνα -
Η πρόσβαση είναι άμεση από τον δρόμο Ρεθύμνου Αμαρίου, από τον δρόμο Ρεθύμνου Αρκαδίου -
Διαδρομές -
Στην Αγία Φωτεινή όπου είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Αμαρίου ( πρώην Καποδιστριακού Συβρίτου ) βρίσκεται το Δημαρχείο, Κ.Ε.Π, Γυμνάσιο, Δημοτικό σχολείο, το Κέντρο υγείας του Δήμου Αμαρίου, Φαρμακείο, Βενζινάδικο, Σούπερ μάρκετ, κομμωτήριο, και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.
Στο εγγύτερο περιβάλλον υπάρχουν τα απομεινάρια της αρχαίας Μινωικής πόλης Συβρίτου, -
Η τοποθεσία μας έχει αναδειχθεί σαν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης αφού συνδυάζει το πράσινο της κοιλάδας Αμαρίου και την άγρια ομορφιά των γύρω βουνών, με πρώτο τον αγέρωχο Ψηλορείτη που ατενίζουμε από την βεράντα μας.
Σας περιμένουμε να θαυμάσετε τις ομορφιές και το παραδοσιακό μας φαγητό. Να πιείτε τη ρακί και το κρασί μας και να περάσετε όμορφα.
Η ομορφιά της Κρήτης παρουσιάζεται μπροστά σας από όποια διαδρομή και αν έρθετε στο χωριό μας.
Από το Ρέθυμνο θα ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο προς Αμάρι -
Η περιοχή μας βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ και αποτελεί από μόνη της ένα μοναδικό αξιοθέατο τοπίο.
Είναι από τα πιο πράσινα μέρη του Νομού Ρεθύμνης και περικλείεται από την ορεινή σειρά του Ψηλορείτη, του Κέδρους και ενδιάμεσα την Σάμιτο.
Στο χωριό μας Αγία Φωτεινή Σύβριτος "χωρίζουν τα νερά" της επαρχίας Αμαρίου με φυσική ροή προς το Κρητικό και το Λυβικό πέλαγος, δημιουργώντας τις κοιλάδες τις Γέννας του Αποδούλου και των Ποταμών όπου έχουν δημιουργηθεί τεχνητές λίμνες και φράγμα.
Η περιοχή μας γενικότερα .. .. Περισσότερα
Νομίσματα αρχαίας Συβρίτου (ΣΥΒΡΙΤΙΟΝ)
Γλυπτή σύνθεση του Γιάννη Νεονάκη, και κτιστή απεικόνιση των κορυφών του Ψηλορείτη.
Κεφάλα -
( Όπως φαίνεται από το καφενείο μας.)
nikostaverna-
Αρχαία πόλη στη θέση του χωριού μας και του διπλανού χωριού ΘΡΟΝΟΣ. Ισάξια με την κοντινή πόλη της Ελεύθερνας, ιδρύθηκε κατά τους ύστερους Μινωικούς χρόνους και ήκμασε μέχρι και τα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας. Η πόλη ήταν οχυρωμένη πάνω στον λόφο ( σημ. "Κεφάλα") και είχε "κτήσεις" στις σημερινές επαρχίες Αμαρίου (Μοναστηράκι) όπου και σχετικές ανασκαφές, και Αγίου Βασιλείου. Το επίνειο της -