Ταβέρνα - καφενείο - Κρεοπωλείο - ΝΙΚΟΣ Χ. ΝΕΟΝΑΚΗΣ
Τοποθεσία
 
  αγια φωτεινη συβριτος ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΥΒΡΙΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ  
  Στην Αγία Φωτεινή όπου είναι και η πρωτεύουσα του Δήμου Αμαρίου ( πρώην Καποδιστριακού Συβρίτου ) βρίσκεται το Δημαρχείο, Γυμνάσιο, Δημοτικό σχολείο, το Κέντρο υγείας, Φαρμακείο, Βενζινάδικο, Σούπερ μάρκετ, και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.
Στο εγγύτερο περιβάλλον υπάρχουν τα απομεινάρια της αρχαίας Μινωικής πόλης Συβρίτου, και τα χωριά Απόστολοι, Γέννα, Θρόνος, Καλόγερος, Μέρωνας. Σε απόσταση 5-10 χιλ περίπου βρίσκονται τα χωριά Αγ. Ασώματοι, Βισταγή, Αφρατές, Φουρφουράς, Μοναστηράκι, Αμαρι - ( Πάνακρον) , Γερακάρι, Βολιώνες, Παντάνασσα ( Εντάνασσος),  Πατσός , και άλλα.
Η τοποθεσία μας έχει αναδειχθεί σαν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης αφού συνδυάζει το πράσινο και την άγρια ομορφιά των γύρω βουνών, με πρώτο τον αγέρωχο Ψηλορείτη που ατενίζουμε από την βεράντα μας.
Σας περιμένουμε να θαυμάσετε τις ομορφιές και το παραδοσιακό μας φαγητό. Να πιείτε τη ρακί και το κρασί μας και να περάσετε όμορφα.
 
 
 
Πλατεία Αποστόλων στο ΑΜΑΡΙ Συβριτος
 
  Γλυπτή σύνθεση, και κτιστή απεικόνιση των κορυφών του Ψηλορείτη.
κεφάλα Λοφος πάνω στον οποίο ηταν η Μινωική Σύβριτα
Κεφάλα - Λόφος πάνω στην οποία ήταν η Μινωική πόλη Σύβριτος ή Συβριτα
( Όπως φαίνεται από το καφενείο μας.)
 
     
  nikostaverna-syvritos.gr 2833022690  
   
Που είμαστε
Η Ταβέρνα - καφενείο και το κρεοπωλείο βρίσκεται στην Αγία Φωτεινή Αμαρίου, πάνω στη διασταύρωση των δρόμων της επαρχίας με πανοραμική θέαση του Ψηλορείτη, της κεφάλας ( Συβριτος) του Βενίου, και του όρους Κέδρος. Η πρόσβαση είναι άμεση από τον δρόμο Ρεθύμνου Αμαρίου, από τον νέο δρόμο Ρεθύμνου Αρκαδίου- Αγ Ασώματοι με παράκαμψη στο χωριό Κλεισίδι > Θρόνος όπου απέχει ένα χιλιόμετρο, αλλά και από το Σπήλι περνώντας της Γιούς τον κάμπο μέσω του χωριού Γερακάρι όπου απέχουμε 9 χιλιόμετρα........
Περισσότερα ΕΔΩ
 
    ..Street view Google
   
...Google map  
Διαδρομές - χάρτες  

Η ομορφιά της Κρήτης παρουσιάζεται μπροστά σας από όποια διαδρομή και αν έρθετε στο χωριό μας.
Από το Ρέθυμνο θα ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο προς Αμάρι - Αγία Γαλήνη , θα περάσετε το χωριό Πρασσές και αφού φτάσετε στο φράγμα των Ποταμών θα συνεχίσετε τον παλιό ( η το νέο δρόμο) δρόμο που οδηγεί στους Αποστόλους...........
.. Περισσότερα
 
 
Αξιοθέατα της περιοχής  
Η περιοχή μας βρίσκεται σε υψόμετρο 400 - 500 μ και αποτελεί από μόνη της ένα μοναδικό αξιοθέατο τοπίο.
Είναι από τα πιο πράσινα μέρη του Νομού Ρεθύμνης και περικλείεται από την ορεινή σειρά του Ψηλορείτη, του Κέδρους και ενδιάμεσα την Σάμιτο.
Στο χωριό μας  Αγία Φωτεινή Σύβριτος "χωρίζουν τα νερά" της επαρχίας Αμαρίου με φυσική ροή προς το Κρητικό και το Λυβικό πέλαγος, δημιουργώντας τις κοιλάδες τις Γέννας του Αποδούλου και των Ποταμών όπου έχουν δημιουργηθεί τεχνητές λίμνες.

Η περιοχή μας γενικότερα .. .. Περισσότερα
 
 
     
   
 Μινωική πόλη Σύβριτος  
 
Αρχαία  πόλη στη θέση του χωριού μας και του διπλανού χωριού ΘΡΟΝΟΣ. Ισάξια με την κοντινή πόλη της Ελεύθερνας, ιδρύθηκε κατά τους ύστερους Μινωικούς χρόνους και ήκμασε μέχρι και τα πρώτα  χρόνια της Βενετοκρατίας. Η πόλη ήταν οχυρωμένη πάνω στον λόφο ( σημ. "Κεφάλα") και είχε "κτήσεις" στις σημερινές επαρχίες Αμαρίου ( Μοναστηράκι) όπου και σχετικές ανασκαφές, και Αγίου Βασιλείου. Το επίνειο - λιμάνι της ήταν η αρχαία Σουλία (σημερινή  Αγία Γαλήνη).....

 Περισσότερα
 
Μινωικα νομίσματα (ΣΥΒΡΙΤΙΟΝ)
Νομίσματα αρχαίας Συβρίτου
 
 
      Δείτε τι καιρό έχει τώρα στην περιοχή μας.